clubul taiji qigong

Beneficiile Qigong-ului

Beneficii

Qigong-ul inlatura oboseala si stress-ul. Pentru adulti reusita in viata este destul de importanta. Oboseala si stress-ul ce apar ca urmare a unei activitati ce este deseori supradimensionata nu pot fi inlaturate numai prin sport sau somn. Se stie ca intrarea in starea caracteristica Qigong-ului duce la recuperarea rapida dupa efort sau boala, la reglarea unor dezechilibre, la indepartarea stress-ului. Chiar daca o persoana ar dormi timp de 24 de ore creierul sau nu s-ar odihni cu adevarat decât 14 - 16 secunde. Aceasta stare de odihna a creierului poate fi prelungita foarte mult prin intrarea in starea de "liniste", caracteristica Qigong-ului.

Qigong-ul este folosit pentru educarea viitorului copil, al fatului aflat in burta mamei. Acesta este un domeniu foarte important, deoarece evolutia copilului depinde de perioada in care el se afla in burta mamei cât si de primii sai ani de viata. Daca mama practica Qigong (ideal ar fi ca si tatal sa exerseze), copilul va avea foarte multa energie dar si o inteligenta iesita din comun. In trecut, in China, cei care urmau sa ajunga imparati erau educati din momentul in care apareau in burta mamei. Astazi, datorita Qigong-ului, putem sa facem si noi acelasi lucru pentru copii nostri.

Practica Qigong-ului poate creste eficienta muncii. In momentul in care oboseala si stress-ul au fost inlaturate urmatorul pas este cel al cresterii eficientei in munca. Exersarea Qigong-ului duce la aparitia unei stari interioare foarte bune, la o stare de vigoare si de optimism. Practicantul va avea o memorie buna, o capacitate de concentrare sporita, cât si o intelegere mai profunda a situatiilor cu care se confrunta. Deseori, soarta unei persoane ce exerseaza Qigong-ul se modifica. El va avea noi oferte de lucru, va avea o perspectiva mai ampla asupra posibilitatilor sale.

Qigong-ul permite mentinerea unei bune stari de sanatate. Prin exersarea Qigong-ului se poate imbunatati functionarea tuturor celulelor corpului, creste functia de coordonare a organelor interne, apare o reglare ideala a sistemului nervos, circulator, respirator, digestiv, endocrin, muscular, osos, se poate modifica temperatura centrala si periferica a corpului. In momentele in care apar transformari importante in corp, datorate menopauzei sau andropauzei, Qigong-ul ajuta la depasirea efectelor secundare ce tin de aceste intervale dificile.

Qigong-ul permite prelungirea vietii, mentinerea sanatatii, atingerea longevitatii. Exersarea Qigong-ului regleaza ceasul biologic al omului, astfel incât se evita imbatrânirea prematura, se prelungeste viata, atingându-se longevitatea. Nu numai ca este posibila o durata mai lunga de viata, dar apare si posibilitatea mentinerii unei bune sanatati si in ultima parte a vietii.

Exersarea Qigong-ului elimina posibilele conflicte dintre generatii. Practica Qigong-ului ii ajuta pe cei in vârsta sa se mentina in forma, uneori apare chiar si un efect de intinerire. In acest fel ei se vor simti utili, nu vor fi o povara pentru cei din casa. Mentinerea echilibrului interior si a unei capacitati de intelegere crescuta creaza posibilitatea comunicarii fara probleme cu celelalte generatii.

Practica Qigong-ului da posibilitatea celor mai in vârsta sa se implice in educarea generatiilor mai tinere. Deseori parintii nu au suficient timp pentru copii lor, viata se scurge intr-un ritm foarte rapid si este necesara gasirea unei alte persoane care sa aiba grija de cei mai mici. In aceasta situatie bunicii pot fi de mare ajutor. Daca acestia sunt sanatosi si optimisti atunci ei vor putea realmente sa se ocupe de copii. Un alt aspect important este urmatorul: in momentul in care bunicul (sau bunica) se pregateste sa transmita niste sfaturi copilului, ideal ar fi ca anterior el sa fi practicat Qigong-ul, astfel incât lucrurile pe care el le va transmite sa ajunga direct la sufletul copilului.

Qigong-ul ajuta la implinirea vietii. Qigong-ul este o practica spirituala, o disciplina terapeutica, o stiinta a vietii. Exersarea acestuia permite descoperirea sensului vietii, a intelegerii legaturii omului cu natura, cu Universul. Perseverenta in practica Qigong-ului conduce catre o bogata viata sufleteasca, catre implinirea vietii.

Transformarile interioare si punerea accentului pe morala vor duce la descatusarea sufletului, la descoperirea compasiunii si a iubirii, ce fac posibila comunicarea cu toate celelalte fiinte. In acest fel va apare intelegerea modului in care poti realmente sa ajuti o alta fiinta. Viata ta se va schimba: vei realiza si vei trai din plin faptul ca faci parte din Univers. Vei simti in interiorul tau numai bunatate, tandrete, blândete, putere interioara, compasiune si iubire. Fiinta ta se va schimba, cei din jurul tau vor fi transformati, existenta ta va fi o bucurie pentru toate fiintele, pentru intregul Univers.

qigong


Ce este qigong-ul

Ce este qigong-ul?

Qigong-ul este modalitatea prin care omul comunica cu partea subtila, nevazuta a Universului; modul in care se realizeaza schimburi informationale intre ...

Citeste...
Maestrii qigong

Maestrii

  • Pang Ming
  • Zhang Yuanming
  • JinBodhi (Di Yuming)
  • Yan Xin
Citeste...

Beneficii

Beneficii

Qigong-ul inlãturã oboseala si stress-ul. Pentru adulti reusita in viatã este destul de importantã. Oboseala si stress-ul ce apar ca urmare ...

Citeste...
Viata este meditatie

Viata este meditatie

"Fiti in favoarea cultivarii in locul cautarii rezultatelor" - este o invatatura a filozofiei Meditatiei Budhiste ce are implicatii profunde. In esenta, aceasta invatatura ...

Citeste...
Prevenirea si tratarea afectiunilor

Prevenirea si tratarea afectiunilor

Oare trebuie sã convingem pe cineva cã meritã sã fie sãnãtos? Asupra anumitor lucruri pur si simplu trebuie sã ne deschidem si sã ...

Citeste...
Energia de aparare wei qi

Energia de aparare "WEI QI"

Structura energetica defensiva (Wei Qi) este constituita din trei campuri exterioare care impreuna formeaza un scut invizibil de aparare. Energia din acest strat provine din ...

Citeste...
Despre meditatie

Despre meditatie"

Din ce in ce mai mult se discuta despre meditatie, metode de meditatie, “mindfulness”, tot mai multi oameni dorind sa cunosca ...

Citeste...