clubul taiji qigong
Doru Udisteanu

Doru Udisteanu

Absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila", urmeaza cursurile de specializare in Acupunctura ale Centrului National de Perfectionare in 2006, urmand ca in 2008 sa obtina titlul de „Doctor in Medicina Alternativa" din partea Comisiei de Medicina Altenativa din India. Practica arte martiale japoneze – Aikido si Iaido – din 1990 pana in 2001, detinand centura neagra 5 Dan Aikido si centura neagra 4 Dan Iaido. In 1997 incepe studiul Qigong-ului, Meditatiei si al Stilurilor Interne Chinezesti (Taijiquan si Baguazhang).  

Chen Taijiquan

Incepe practica stilului in 2005 si dupa ani de antrenamente sub indrumarea Marelui Maestru Chen Xiaowang, are onoarea de a fi primit ca discipol direct al acestuia, fiind certificat international in predarea stilului Chen Taijiquan traditional. In 2014 organizeaza primul stagiu in Romania sustinut de un mare maestru de Taijiquan stilul Chen, avandu-l ca invitat pe G.M. Chen Xiaowang (9 Duan Wushu si liderul generatiei actuale de maestrii ai familiei Chen). Incepand cu anul 2013, aprofundeaza studiul stilului impreuna cu Maestrul Chen Bing, continuatorul traditiei familiei Chen in generatia a XX-a. Apartine pe linie descendenta directa celei de-a XX-a generatii a Taijiquan-ului familiei Chen.

Chen Taijiquan
Qigong-si-meditatie

Qigong si Meditatie

In 1997 incepe practica Qigong-ului sub indrumarea Maestrului Song Yong din scoala Zhong Gong (fondata de Maestrul Zhang Hongbao) continuand apoi din 1999 sub indrumarea Maestrului Cezar Culda, impreuna cu care infiinteaza Clubul Sportiv Taiji-Qigong. Este specializat in Qigong Medical, tehnici Zhineng Qigong, Qigong Healing, Hunyuan Qigong, Yi Jin Jing Qigong, tehnici de deschidere a meridianelor energetice, Qigong-ul Meridianelor Extraordinare si tehnici de Meditatie Vipassana. In prezent este discipol al Maestrului JinBodhi (Di Yuming), sustinand promovarea "Bodhi Meditation". De asemenea, este promotor al scolii Zhineng Qigong in Romania, fiind Teacher autorizat de catre "Zhineng Qigong Beijing Center"

Yang Taijiquan

Yang Taijiquan

Taijiquan-ul cu cele mai cunoscute efecte in domeniul sanatatii, desprins din stilul Chen, este primul stil intern pe care a inceput sa-l studieze din 1997 sub indrumarea Maestrului Cezar Culda, directorul de Stiluri Interne Chinezesti din cadrul Federatiei Romane de Wushu. Ca antrenor in cadrul Clubului Sportiv "Taiji-Qigong" a avut numeroase rezultate la campionatele nationale de Wushu (aur si argint la probele de taijiquan traditional si taijijian). Din 2015 studiaza "Authentic Yang Style Taijiquan" sub indrumarea Marelui Maestru Fu Sheng Yuan si al fiului acestuia, Maestrul Fu Qing Quan.

Cheng Baguazhang

"Palma celor 8 trigrame" este un stil intern profund filosofic, cu efecte foarte rapide asupra structurii energetice si deschiderii meridianelor. Cu origini si caracteristici taoiste, acest stil pune accent pe acumularea si transformarea Qi-ului, aspirarea energiei fiind o caracteristica definitorie. Stilul Cheng, unul dintre cele cinci stiluri majore de Bagua, a fost creeat de catre Cheng Tinghua despre care se spune ca a fost cel mai talentat discipol al lui Dong Haichuan (fondatorul Baguazhang). Studiaza si aprofundeaza tainele Cheng Baguazhang ca elev intern al Maestrului Liu Jingru, practicand si linia Marelui Maestru Sun Zhijun sub indrumarea discipolului acestuia, Maestrul Wang Deming.

Baguazhang Baguazhang #1