clubul taiji qigong

Medicina Traditionala Chineza

Medicina traditionala chineza

Medicina Traditionala Chineza (MTC), cu un istoric de peste 5000 de ani, este un complex de tehnici terapeutice si de preventie care include acupunctura, moxibustia, herbalistica, masajul terapeutic (tuina), qigong-ul medical si dieto-terapia.

In medicina vestica, accentul se pune pe rezolvarea bolilor dupa ce acestea s-au manifestat fizic; in contrast cu acest mod ce abordare, MTC este prin excelenta o medicina a preventiei, neinvaziva, care cultiva un stil de viata armonios si o intelegere profunda a legaturilor cu mediul inconjurator. Perspectiva MTC este una holistica, nu doar tratand pacientul, ci si optimizand sanatatea, starea de bine si modul in care interactionam cu cei din jur.

Medicina Traditionala Chineza are la baza Teoria Meridianelor, Teoria Yin-Yang si Teoria celor Cinci Elemente. Toate aceste teorii sunt construite in jurul conceptului de “energie” (QI). Anticii chinezi considerau Qi-ul ca fiind substanta de baza a Universului. Tot ceea ce exista sub orice forma, vizibila sau invizibila, este o manifestare a Qi-lui. Formele precum corpul uman, nu sunt altceva decat condensari ale Qi-lui, aspectele Yang ale acestuia, dupa cum aerul este un aspect Yin.

Medicina Traditionala Chineza


Qigong-terapeutic

Qigong terapeutic

Exersand anumite tehnici din Qigong, se poate amplifica lumina si stralucirea luminii, se pot debloca meridianele, se pot regla parametrii campurilor ...

Citeste...
tuina

Beneficii

Tuina (masajul therapeutic) se bazeaza in special pe Teoria Meridianelor. Prin aplicarea tehnicilor speciale de masaj, se urmareste indepartarea ...

Citeste...