clubul taiji qigong

Meridianele extraordinare

REN MAI

Meridiane extraordinare sunt responsabile de dezvoltarea embrionara pana in momentul nasterii. Ele dau viata structurilor primare, fiind precum un ocean din care se hranesc cele 12 meridiane care isi incep actiunea din momentul nasterii, preluand dezvoltarea si echilibrarea energetica a individului. Cele 8 meridiane exraordinare provin dintr-o sursa primordiala, profunda de energie care dirijeaza si organizeaza yin-ul si yang –ul in corp. Cele 12 meridiane sunt in mod constant protejate si hranite de aceasta energie care se exprima in cele 8 meridiane extraordinare. Se spune ca orice punct de pe aceste meridiane poate fi folosit pentru a ajuta o persoana sa patrunda mai adanc in viata. Iata cateva exemple:
Ren Mai este primul meridian care apare in momentul aparitiei embrionului. Este precum o mare de energie din care viata apare si se hraneste, fiind reglatorul si protectorul meridianelor Yin. Cand avem nevoie de armonie si unitate intre toate structurile fizice si spirituale, punctele de pe acest meridian dispun de resurse foarte bogate si usor de accesat. De exemplu:
Ren Mai 1 - HUI YIN este precum locul in care se intalnesc resursele interioare ale vitalitatii. Cand o persoana are senzatia ca se ineaca in evenimentele vietii si nu are energie pentru a se sustine, acest punct poate readuce o vitalitate deosebita. Aici se unesc energiile YIN in momentul in care qi-ul scade in corp. Cand apare o scadere severa a energiei in toate pulsurile, stimularea HUI YIN-ului readuce persoana la suprafata pentru a inota prin raul  vietii cu o noua vitalitate. Aduce unitate vietii. Dizarmoniile acestui punct duc la inabilitatea de a creea (idei, proiecte), senzatia de coplesire in fara greutatilor vietii, depresie, senzatia de cufundare in intuneric.
Ren Mai 3 - ZHONG JI este precum marginea extrema a echilibrului. Acest punct da echilibru si armonie maxima intregului. Ren Mai 3 se foloseste atunci cand dorim sa ne intoarcem in centrul fiinitei noastre, ne aduce in deplina armonie si putem sa zburam precum o sageata spre adevaratul scop al vietii. Dizarmoniile duc la incapacitatea de a duce proiectele la final, epuizare fizica, senzatia de dezradacinare.
Ren Mai 6 – QI HAI este marea de energie . Acest punct detine o cantitate foarte mare de energie si putem sa folosim moxa pentru stimulare atunci cand avem nevoie de o sustinere energetica puternica sau daca vrem sa stimulam imunitatea. Este precum un soare care trimite raze puternice in tot corpul, luminand si incalzind interiorul si exteriorul. Dizarmoniile se reflecta in vitalitate scazuta, lipsa entuziasmului, depresie, blocarea fortei creatoare.
Ren Mai 8 - SHEN QUE este precum o poarta-turn a spiritului. Ca si cum in acel punct exista o floare deschisa de lotus pe care stam cu mainele intinse spre cer pentru a ne conecta cu Tao. Moxa folosita asupra acestui punct hraneste spiritul. Este ca si cum se indeparteaza un val cenusiu de pe “minte” si ne amintim de visele creatoare, avand puterea sa le transpunem in viata. Dizarmonii: epuizare fara cauze fizice, resemnare, incapacitatea de a gasi sensul vietii.
Ren Mai 16 - ZHONG TING este precum curtea din mijlocul palatului imperial. Este ca si cum in acest loc iti gasesti linistea perfecta, inconjurat de flori, fantani racoritoare si copaci infloriti. In momentul in care suntem echilibrati, linistiti si pregatiti pentru a trece intr-o etapa superioara, acest punct deschide poarta catre viata spiritului. Zhong Ting ne duce intr-un loc frumos, calm, odihnitor inauntrul nostru unde intelegem intreaga creeatie, cantecul pasarilor, soaptele vantului, simtim soarele si luna, traim si experimentam VIATA. Suntem prezenti “aici si acum”. Dizarmoniile: incapacitatea de a gasi pacea, de a se centra in fiinta, dificultate in a trai viata in afara “turmei”. 

Medicina Traditionala Chineza


Qigong-terapeutic

Qigong terapeutic

Exersand anumite tehnici din Qigong, se poate amplifica lumina si stralucirea luminii, se pot debloca meridianele, se pot regla parametrii campurilor ...

Citeste...
tuina

Beneficii

Tuina (masajul therapeutic) se bazeaza in special pe Teoria Meridianelor. Prin aplicarea tehnicilor speciale de masaj, se urmareste indepartarea ...

Citeste...